Stars Reserva Brut Nature to kompozycja wyselekcjonowanych win bazowych z rocznika 2019 powstałych z odmian parellada (70%), xarel·lo (15%), macabeo (15%) z ekologicznie uprawianych winnic. Dojrzewanie na osadzie trwa co najmniej 15 miesięcy przed dokonaniem disgorgement. W kieliszku wino ukazuje nuty drożdżowe, cytrusowej skórki, gorzkiego cytrusa, jest też kruche zielone jabłko, limonka, pomelo, broszka, mineralność, wysoka kwasowość, a usta są idealnie wytrawne. To bardzo gastronomiczna cava i sprawdzi się nie tylko jako aperitif na pobudzenie kubków smakowych, ale też w towarzystwie ryb i owoców morza, kalmarów lub krewetek z cytryną, ostryg, potraw smażonych w panierce, kurczaka, kuchni orientalnej, warzywnej tempury, dojrzewających szynek.
Stars Reserva Brut Nature to kompozycja wyselekcjonowanych win bazowych z rocznika 2019 powstałych z odmian parellada (70%), xarel·lo (15%), macabeo (15%) z ekologicznie uprawianych winnic. Dojrzewanie na osadzie trwa co najmniej 15 miesięcy przed dokonaniem disgorgement. W kieliszku wino ukazuje nuty drożdżowe, cytrusowej skórki, gorzkiego cytrusa, jest też kruche zielone jabłko, limonka, pomelo, broszka, mineralność, wysoka kwasowość, a usta są idealnie wytrawne. To bardzo gastronomiczna cava i sprawdzi się nie tylko jako aperitif na pobudzenie kubków smakowych, ale też w towarzystwie ryb i owoców morza, kalmarów lub krewetek z cytryną, ostryg, potraw smażonych w panierce, kurczaka, kuchni orientalnej, warzywnej tempury, dojrzewających szynek.
W kieliszku mamy nuty liczi, ananasa, mango, owoców tropikalnych, słodkiego jabłka, a ponadto różę, jaśmin, dziki bez, szczyptę przypraw, imbir, miód. Jest sporo aromatów i muśnięcie słodyczy, co również pojawia nam się na podniebieniu. Usta średnio pełne, odświeżające, kwasowość raczej w niższych rejestrach, całość niezwykle przyjemna i bardzo pijalna. Doskonały wybór na wciąż trwające lato i jestem pewien, że to wino znajdzie wielu wielbicieli i to nie tylko w wakacje, ale przez okrągły rok.
W kieliszku mamy nuty liczi, ananasa, mango, owoców tropikalnych, słodkiego jabłka, a ponadto różę, jaśmin, dziki bez, szczyptę przypraw, imbir, miód. Jest sporo aromatów i muśnięcie słodyczy, co również pojawia nam się na podniebieniu. Usta średnio pełne, odświeżające, kwasowość raczej w niższych rejestrach, całość niezwykle przyjemna i bardzo pijalna. Doskonały wybór na wciąż trwające lato i jestem pewien, że to wino znajdzie wielu wielbicieli i to nie tylko w wakacje, ale przez okrągły rok.
W kieliszku mamy intensywnie purpurową suknię. Jest wiśnia, czereśnia, śliwka. Owoce w swoich aromatach są dojrzałe, duszone, pieczone, Pojawia się też czekolada z jagodami, cassis, skoncentrowany sok z granatu, likier z ciemnych owoców. Na podniebieniu pełne, soczyste, złożone, świeże, z posmakiem likieru cassis, owoców jagodowych, słodkiej lukrecji. Odnajdziemy również słodkie przyprawy. Kawałek dobrego porto, bo w przypadku Graham’s nie może być inaczej.
W kieliszku mamy intensywnie purpurową suknię. Jest wiśnia, czereśnia, śliwka. Owoce w swoich aromatach są dojrzałe, duszone, pieczone, Pojawia się też czekolada z jagodami, cassis, skoncentrowany sok z granatu, likier z ciemnych owoców. Na podniebieniu pełne, soczyste, złożone, świeże, z posmakiem likieru cassis, owoców jagodowych, słodkiej lukrecji. Odnajdziemy również słodkie przyprawy. Kawałek dobrego porto, bo w przypadku Graham’s nie może być inaczej.
To wino wciąż młode, w powijakach, zaprogramowane na lata. Będzie w pełni gotowe do picia wcześniej niż flagowe etykieta Chryseia, ale i tak pożyje całkiem długo. Post Scriptum w kieliszku ukazuje mocno dojrzałe, a nawet przejrzałe ciemne owoce, jeżynę, ciemną jagodę, wiśnię, suszoną śliwkę, a wszystko to z mineralnym tłem. Pojawia się też czekolada, tytoń, przyprawy, beczkowe akcenty. Gęste, soczyste, pełne, z wyraźną, aczkolwiek dość gładką taniną i hojną dawką ciemniejszego owocu, cynamonu, pieprzu, drewna. Szlachetne, eleganckie, dopracowane i z wielkim potencjałem. Klasa sama w sobie i kolejny dowód na to, że Douro to czołowy winiarski region.
To wino wciąż młode, w powijakach, zaprogramowane na lata. Będzie w pełni gotowe do picia wcześniej niż flagowe etykieta Chryseia, ale i tak pożyje całkiem długo. Post Scriptum w kieliszku ukazuje mocno dojrzałe, a nawet przejrzałe ciemne owoce, jeżynę, ciemną jagodę, wiśnię, suszoną śliwkę, a wszystko to z mineralnym tłem. Pojawia się też czekolada, tytoń, przyprawy, beczkowe akcenty. Gęste, soczyste, pełne, z wyraźną, aczkolwiek dość gładką taniną i hojną dawką ciemniejszego owocu, cynamonu, pieprzu, drewna. Szlachetne, eleganckie, dopracowane i z wielkim potencjałem. Klasa sama w sobie i kolejny dowód na to, że Douro to czołowy winiarski region.
Wino jest przeznaczone do picia za młodu, ale ma potencjał do dalszego rozwoju przez kilka lat. W kieliszku ukazuje intensywną rubinową suknię z akcentem purpury. Są tu dojrzałe owoce, jagody, śliwka, jeżyna, ciemna wiśnia. Pojawiają się też nuty korzenne, pieprz, kakao, nieco słodkiego tytoniu, mięta, ciemne kwiaty i dawka mineralności. Usta soczyste, całkiem krągłe, dość miękkie, podszyte owocem i bardzo pijalne. Kawałek solidnego, nieskomplikowanego Douro i fajny wstęp do świata pięknych win, jakie powstają w tym wyjątkowym miejscu.
Wino jest przeznaczone do picia za młodu, ale ma potencjał do dalszego rozwoju przez kilka lat. W kieliszku ukazuje intensywną rubinową suknię z akcentem purpury. Są tu dojrzałe owoce, jagody, śliwka, jeżyna, ciemna wiśnia. Pojawiają się też nuty korzenne, pieprz, kakao, nieco słodkiego tytoniu, mięta, ciemne kwiaty i dawka mineralności. Usta soczyste, całkiem krągłe, dość miękkie, podszyte owocem i bardzo pijalne. Kawałek solidnego, nieskomplikowanego Douro i fajny wstęp do świata pięknych win, jakie powstają w tym wyjątkowym miejscu.
Mamy tutaj typowe dla regionu białe odmiany. W kieliszku odnajdziemy cytrusy, białą śliwkę, białe winogrona, pigwę, trochę liczi, owoce tropikalne, jabłko, gruszkę, skórkę cytrusową, kwiaty, mineralność, szczyptę świeżych ziół, kroplę miodu. Jest muśnięcie słodyczy, dobra kwasowość, świeżość, prostolinijna elegancja, swoista lekkość i uniwersalność. No i powiew lata. Jeśli chcecie zacząć swoją przygodę z Alzacją, to Gentil dobrze się do tego nadaje.
Mamy tutaj typowe dla regionu białe odmiany. W kieliszku odnajdziemy cytrusy, białą śliwkę, białe winogrona, pigwę, trochę liczi, owoce tropikalne, jabłko, gruszkę, skórkę cytrusową, kwiaty, mineralność, szczyptę świeżych ziół, kroplę miodu. Jest muśnięcie słodyczy, dobra kwasowość, świeżość, prostolinijna elegancja, swoista lekkość i uniwersalność. No i powiew lata. Jeśli chcecie zacząć swoją przygodę z Alzacją, to Gentil dobrze się do tego nadaje.
Wino w kieliszku ukazuje czystą rubinową suknię. Odnajdziemy tu świeże owoce, czerwoną porzeczkę, jeżynę, jagody, cynamon, przyprawę piernikową, kakao, lukrecję, suche drewno, trochę liści czarnej herbaty, a z czasem pojawia się też śliwka. Usta świeże, soczyste, dość gładkie i kwasowe, z zaznaczoną taniną, krzepkie, z ciemniejszym owocem, przykurzoną wiśnią, szczyptą gałki muszkatołowej. Ciekawie poukładana rioja, bardzo pijalna atrakcyjna w swojej kategorii.
Wino w kieliszku ukazuje czystą rubinową suknię. Odnajdziemy tu świeże owoce, czerwoną porzeczkę, jeżynę, jagody, cynamon, przyprawę piernikową, kakao, lukrecję, suche drewno, trochę liści czarnej herbaty, a z czasem pojawia się też śliwka. Usta świeże, soczyste, dość gładkie i kwasowe, z zaznaczoną taniną, krzepkie, z ciemniejszym owocem, przykurzoną wiśnią, szczyptą gałki muszkatołowej. Ciekawie poukładana rioja, bardzo pijalna atrakcyjna w swojej kategorii.
W kieliszku odnajdziemy dojrzałą wiśnię i jej pestkę, sok wiśniowy, śliwkę, cassis, truskawkę, trochę czarnej porzeczki, mokrą ziemię, szczyptę przypraw, delikatną woń kadzidła różę. Są też obecne subtelne nuty beczkowe. Usta średnio pełnej objętości, soczyste, miękkie, giętkie, świeże, dobrze kwasowe, a nawet odświeżające, z dojrzałą taniną, eleganckie, podbudowane mineralnością i mieszanką czerwonych oraz ciemnych owoców. Kawałek poważnej riojy do niespiesznej degustacji dostarczającej mnóstwo przyjemności.
W kieliszku odnajdziemy dojrzałą wiśnię i jej pestkę, sok wiśniowy, śliwkę, cassis, truskawkę, trochę czarnej porzeczki, mokrą ziemię, szczyptę przypraw, delikatną woń kadzidła różę. Są też obecne subtelne nuty beczkowe. Usta średnio pełnej objętości, soczyste, miękkie, giętkie, świeże, dobrze kwasowe, a nawet odświeżające, z dojrzałą taniną, eleganckie, podbudowane mineralnością i mieszanką czerwonych oraz ciemnych owoców. Kawałek poważnej riojy do niespiesznej degustacji dostarczającej mnóstwo przyjemności.
Solidna pozycja. W kieliszku prezentuje mocno nasyconą rubinową suknię. Odnajdziemy tu mieszankę czerwonych i ciemnych owoców, wiśnię, jeżyny, jagody, śliwkę, korzenne przyprawy, dziki bez, trochę ziół pod postacią rozmarynu, beczkowe nuty kokosa, tytoniu, drewna, ciemne kwiaty, odrobina ziemi. Usta dość pełne z mocnym atakiem owoców i beczki, które to odczucie łagodnieje z czasem. Jest krągłe, soczyste, dość świeże z zaznaczoną, lecz miękką taniną. Wypełnia usta ciemnym owocem, szczyptą ziół i przypraw. Wymaga trochę czasu w kieliszku, więc warto dać tej reservie nieco pooddychać
Solidna pozycja. W kieliszku prezentuje mocno nasyconą rubinową suknię. Odnajdziemy tu mieszankę czerwonych i ciemnych owoców, wiśnię, jeżyny, jagody, śliwkę, korzenne przyprawy, dziki bez, trochę ziół pod postacią rozmarynu, beczkowe nuty kokosa, tytoniu, drewna, ciemne kwiaty, odrobina ziemi. Usta dość pełne z mocnym atakiem owoców i beczki, które to odczucie łagodnieje z czasem. Jest krągłe, soczyste, dość świeże z zaznaczoną, lecz miękką taniną. Wypełnia usta ciemnym owocem, szczyptą ziół i przypraw. Wymaga trochę czasu w kieliszku, więc warto dać tej reservie nieco pooddychać
Ciasteczka są jak dobre wino - sprawiają przyjemność. Ta strona musi korzystać z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.